By / 7th iulie, 2018 / NOUTĂŢI / No Comments

                 In data de  07.07.2018 s-a dat startul in maratonul Legendele Nemirei 2018. Evenimentul este unul important pentru Statiunea Slanic Moldova si este organizat de Asociaţia „Prietenii Slănicului” cu sprijinul Primăriei Slănic Moldova si in colaborare cu Serviciul Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont (SPJPTCAS) .

               Concursul de alergare montana, aflat la editia a II-a,  se bucura de o participare numeroasa, astfel incat la start s-au aliniat in acest an  305 participanti.  Concurentii s-au inscris in una dintre cele 3 categorii: Maraton, Cross si cursa speciala pentru copii. 

    

 

             Proba de marton Legendele Nemirei se desfasoara pe un traseu cu o lungime de aprox. 42 Km si o diferenta de nivel de 2400m. Este un traseu destul de greu, care va pune la grea incercare iubitorii de trail running. Traseul spectaculos, conduce concurentii pe aproape toate varfurile imporatante din rezervatia naturala Nemira.

              Cursa de cross Legendele Nemirei se desfasoara pe un traseu de 13 KM cu o diferenta de nivel de aprox. 700 m. Traseul  se desfasoara pe Muntele Dobru -Muntele Cerbu- cu coborarea pe partia de schi Nemira din Slanic Moldova.

               Concurentii sunt incurajati si aplaudati la sosire. Fiecare participant a primit medalia „Legendele Nemirei”

               Unii dintre participanti au preferat confortul oferit de cazarea la Vila Moldavia Class ****, vila situata la aprox. 1,2 Km de linia de start in cadrul maratonului Legendele Nemirei, desi aceasta nu era afisata pe pagina organizatorilor la informatii despre cazare. De altfel este inexplicabila lipsa unor hoteluri mari din lista unitatilor de cazare, unele dintre ele la 100-200m de linia de start: Hotel Perla, Hotel Coroana Moldovei, Hotel Nemira, Vila Teleconstructia, etc. 

Clasamentul Concursului de alergare montana Legendele Nemirei -Slanic Moldova 2018 arata astfel:

 

LOCUL CROSS  MASCULIN (13 km)  CROSS  FEMININ (13 km)
I Cătălin Atănăsoaie (SCM Bacău) Nastas Diana
II Nicolae Bălan (ISU Bistrița) Parju Mariana
III  Adrian Brănescu (Brașov)  Sladaru Simona

             

LOCUL MARATON  MASCULIN (42 km) MARATON  FEMININ (42 km)
I Cristian Mosoiu (CSS ,,Steaua” București) Vasilică Maria
II Gabriel Bularda (CSM ,,Dorna” Vatra- Dornei) Bercu Florentina
III Irimiea Adrian (Iași) Lificiu Liliana


Imagini de la Festivitatea de premiere: