Maratonul Legendele Nemirei – Slanic Moldova 2018

By / 7th iulie, 2018 / NOUTĂŢI / No Comments

                 In data de  07.07.2018 s-a dat startul in maratonul Legendele Nemirei 2018. Evenimentul este unul important pentru Statiunea Slanic Moldova si este organizat de Asociaţia „Prietenii Slănicului” cu sprijinul Primăriei Slănic Moldova si in colaborare cu Serviciul Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi Coordonarea Activităţii de Salvamont (SPJPTCAS) .

               Concursul de alergare montana, aflat la editia a II-a,  se bucura de o participare numeroasa, astfel incat la start s-au aliniat in acest an  305 participanti.  Concurentii s-au inscris in una dintre cele 3 categorii: Maraton, Cross si cursa speciala pentru copii. 

    

 

             Proba de marton Legendele Nemirei se desfasoara pe un traseu cu o lungime de aprox. 42 Km si o diferenta de nivel de 2400m. Este un traseu destul de greu, care va pune la grea incercare iubitorii de trail running. Traseul spectaculos, conduce concurentii pe aproape toate varfurile imporatante din rezervatia naturala Nemira.

              Cursa de cross Legendele Nemirei se desfasoara pe un traseu de 13 KM cu o diferenta de nivel de aprox. 700 m. Traseul  se desfasoara pe Muntele Dobru -Muntele Cerbu- cu coborarea pe partia de schi Nemira din Slanic Moldova.

               Concurentii sunt incurajati si aplaudati la sosire. Fiecare participant a primit medalia „Legendele Nemirei”

               Unii dintre participanti au preferat confortul oferit de cazarea la Vila Moldavia Class ****, vila situata la aprox. 1,2 Km de linia de start in cadrul maratonului Legendele Nemirei, desi aceasta nu era afisata pe pagina organizatorilor la informatii despre cazare. De altfel este inexplicabila lipsa unor hoteluri mari din lista unitatilor de cazare, unele dintre ele la 100-200m de linia de start: Hotel Perla, Hotel Coroana Moldovei, Hotel Nemira, Vila Teleconstructia, etc. 

Clasamentul Concursului de alergare montana Legendele Nemirei -Slanic Moldova 2018 arata astfel:

 

LOCUL CROSS  MASCULIN (13 km)  CROSS  FEMININ (13 km)
I Cătălin Atănăsoaie (SCM Bacău) Nastas Diana
II Nicolae Bălan (ISU Bistrița) Parju Mariana
III  Adrian Brănescu (Brașov)  Sladaru Simona

             

LOCUL MARATON  MASCULIN (42 km) MARATON  FEMININ (42 km)
I Cristian Mosoiu (CSS ,,Steaua” București) Vasilică Maria
II Gabriel Bularda (CSM ,,Dorna” Vatra- Dornei) Bercu Florentina
III Irimiea Adrian (Iași) Lificiu Liliana


Imagini de la Festivitatea de premiere:

 

Trofeul Dacii Liberi, competiţia Off Road şi-a desemnat câştigătorii

By / 30th mai, 2018 / NOUTĂŢI / No Comments

Între 24 şi 27 mai 2018 a avut loc în staţiunea Slănic Moldova etapa a II-a a Campionatului Naţional de Offroad, numita Trofeul Dacii Liberi.

Spre deosebire de anii precedenţi, în acest an au fost şi câteva premiere. Pe lângă clasele Standard, Open şi Extrem, s-a organizat un traseu pentru clasele promo Hobby şi Ladies Ride.

 

Evenimentul a fost unul important pentru Slănic Moldova, fiind prezenţi nenumăraţi concurenţi, sponsori, spectatori şi posesori ai autoturismelor 4×4. Unele dintre echipajele prezente au preferat cazarea la pensiunea Moldavia Class****.

La linia de sosire a probei speciale „Noaptea Nemira” au ajuns pe lângă sportivii din Campionat, clasele Promo şi cei care aveau  autoturisme 4×4, sponsori, dar şi alţi invitaţi speciali. Totul s-a încheiat cu un foc de tabără şi cu hora de 100 pe Nemira în noaptea de premieră.

Trofeul Dacii Liberi şi-a desemnat apoi câştigătorii. Echipajul Andrei Gatiţa – Marius Lupu s-a impus la clasa Extrem. La clasa Open s-a impus echipajul Dan Carp – Bogdan Hrehorciuc. Iar clasa Standard A s-a impus cuplul format din Radu Romanescu – Dragoş Damian. La clasa Standard B s-au înscris 22 de echipaje, cei mai rapizi fiind Alin Bob – Marius Mateş. 

Cazare Slănic Moldova pentru un weekend perfect la munte

By / 22nd mai, 2018 / NOUTĂŢI / No Comments

Dacă vrei un weekend relaxant la munte, în mijlocul naturii, într-un loc liniștit, cu aer curat și cu păduri întinse, stațiunea Slanic Moldova din județul Bacău, cu ale sale unități de cazare, este locația perfectă. Aceasta este una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare din România, fiind cunoscută în rândul turiștilor datorită izvoarelor sale minerale.

Aici, vei fi departe de aglomerația și agitația orașului, vei fi vecin cu pădurea și cu râul Slănic, vei fi înconjurat de verdeață și te poți bucura de o panoramă deosebită asupra stațiunii.

Poți face plimbări și drumeții încăntătoare prin împrejurimi, vizitând:  Cazinoul care este amplasat în Parcul Central și care domină prin mărimea și prin arhitectura sa, Parcul Central, o oază de verdeață cu alei ornate cu brazi, flori și fântâni arteziene, Traseul celor 300 de trepte, Cheile și cascada Slănicului, Aleea Izvoarelor, Salina de la Târgu Ocna, Mănăstirea „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, poți admira panorama Slănicului de la punctul de belvedere sau pur și simplu poți savura frumusețea naturii neatinse.

vila Moldavia Class- Slanic Moldova

vila Moldavia Class- Slanic Moldova

Vila Moldavia Class ****- Slanic Moldova

Vila Moldavia Class **** este amplasată la 500 de metri de pârtia de schi Nemira și la 700 de metri de centrul stațiunii, într-o liniște absolută, întreruptă doar de ciripitul păsărilor și de plesniturile lemnului încins la grătar. Cele 6 apartamente ale locației reprezintă locul de odihnă ideal pentru un weekend relaxant la munte. Toate apartamentele au dotări moderne, de patru stele, baie la dormitor, baie de serviciu, un living spațios, un loc pentru servit masa, TV LCD cu programe prin cablu și internet Wi fi gratuit. Pentru gătit ai la dispoziție o bucătărie open space complet utilată și mobilată. Vila a primit până în prezent, doar review-uri excelente pe binecunoscutul site de recenzii privind călătoriile din întreaga lume, TripAdvisor, din această cauză fiind preferată de către mulți ca si cazare Slanic Moldova.

Copiii își pot petrece timpul în siguranță într-un spațiu amenajat special pentru ei. Cei mari se pot relaxa la saună sau la jacuzzi. Alături de cei dragi poți încinge grătarul pentru a savura preparate calde și gustoase. În cadrul vilei se află o sală multifunțională care poate fi folosită de către cei cazați pentru a organiza petreceri, trainguri, seminarii, ședințe sau altfel de întâlniri.

Până la data de 20.12.2018, tariful pentru o noapte de cazare este de 350 lei/noapte, perioada minimă de ședere fiind de 2 nopți. Pentru rezervare este nevoie să se achite un avans. O galerie completă de imagini și mai multe detalii importante despre această unitate de cazare se găsesc pe pagina noastra web, www.moldaviaclass.ro: