Descriere Slănic Moldova

Slanic Moldova

Parcul din statiunea Slanic Moldova

Mult timp denumită „Perla Moldovei”, Slănic Moldova este cea mai importantă staţiune balneo-climaterică de interes naţional din Regiunea de nord–est a ţării. Denumirea de Slănic vine de la râul Slănic, de-a lungul căruia este aşezată staţiunea. Cuvântul ,,Slatini”- însemna ,,Pârâul Sărat” în slava veche şi vine parcă să sublinieze principala caracteristică a localităţii: existenţa izvoarelor minerale şi a efectelor lor curative.

Localitatea este situată în judeţul Bacău, la baza muntelui Nemira, la o altitudine de 530 metri. Datorită aşezării ei deosebite – între culmile munţilor – aerul este bogat în aerosoli, răşini şi ioni negativi de oxigen. Staţiunea beneficiază de un climat relaxant şi tonifiant în acelaşi timp. Toate acestea conferă Slănicului caracterul de staţiune climaterică.

Atât relieful înconjurător şi clima, cât şi oferta de cazare şi evenimentele desfăşurate în zonă fac din Slanic Moldova o staţiune accesibilă şi plăcută în toate cele patru anotimpuri. Verile în zonă nu sunt exagerat de călduroase, media fiind de 20 grade Celsius, iar iernile sunt blânde, cu o medie de – 4,2 grade Celsius.

Atracţii în Slănic Moldova

Datorită acestei aşezări, pe timpul verii ne putem bucura de plimbări lungi şi răcoroase la umbra pădurilor, de-a lungul izvoarelor, prin Parcul staţiunii, sau putem vizita alte puncte turistice precum: cascada, 300 de scări, poiana Pufu şi platoul Dobru. Iarna putem admira frumuseţea obiceiurilor străvechi, îndemânarea meşteşugarilor ce îşi oferă produsele în târgul organizat lângă cazinou, sau ne putem bucura de mesele cu produse tradiţionale la unul din restaurantele din zonă.

Alte activităţi ce pot fi desfăşurate în zonă: vizitarea şi tratamentul cu ajutorul mofetei şi a microclimatului de grotă, observarea păsărilor sau a florei, vizitarea salinei de la Târgu Ocna, vizitarea mănăstirilor şi a monumentelor comemorative şi de artă plastică, precum şi participarea la diferitele evenimente culturale şi spectacole organizate de primăria oraşului.

Partia de schi Slanic Moldova este una dintre cele mai moderne partii din tara si singura din judetul Bacau. Este o partie cu grad de dificultate usor ideala pentru a invata tainele schi-ului.

Izvoarele minerale din statiune

În zona Slănicului se află 24 de izvoare, din care 20 sunt în exploatare, 3 în conservare şi 1 în rezervă. Din cele 20 numai 13 surse sunt folosite în prezent atât pentru cure interne, cât şi externe. Izvoarele minerale din Slănic Moldova sunt utilizate drept tratament pentru cei cu afecţiuni hepatobiliare, boli metabolice, urticarii, alergii alimentare, afecţiuni gastrice, colecistită cronică, constipaţii, ulcer gastric şi duodenal, afecţiuni ale tubului digestiv, inflamaţii cronice oculare, boli de nutriţie, hepatice cronice şi afecţiuni renale şi ale căilor renale. Accesaţi acest link dacă doriţi mai multe informaţii despre Izvoarele Minerale din Slănic Moldova.