Salina Târgu Ocna

salina Slanic Moldova

salina Targu Ocna

          Salina Targu Ocna este situata in localitatea cu acelasi nume, din judetul Bacau, la distanta de 18 KM de Statiunea Slanic Moldova. Din punct de vedere geografic se afla in masivul de sare Valcele-Slatinele. Salina a fost atestata documentar in anul 1380, intr-un hristov domnesc, unde era scris despre plata unei cantitati de 2.000 ocale de sare pentru constructia unui pod.  Salina Targu Ocna se intinde pe o suprafata de 8.900 mp, avand adancimea pe verticala de 240 m, iar temperatura medie de 12 grade Celsius.

 

CARACTERISTICILE MEDIULUI SUBTERAN din Salina Targu Ocna:

temperatura intre 12-13 grade pe toata perioada anului;
– distanta de la punctul de plecare=3.1 km;
– adancimea pe verticala = 240 m;
– altitudinea fata de nivelul marii=138 m
– suprafata utila = 8900 mp
– inaltimea camerei = 8m

             Caracteristicile benefice ale salinei sunt: temperaturile cu variatii minime, valorile umiditatii relative a aerului cu variatii sub 10%, variatia extrem de redusa a cantitatii de oxigen, precum si a aerosolului salin, absenta totala de alergeni, vitezele extrem de reduse ale curentilor de aer etc. Aeropoluantii lipsesc, aerul avand un grad ridicat de puritate, indiferent de anotimp.

             Programul de activitati la Salina Targu Ocna include: plimbari, odihna, alergari, gimnastica medicala generala si respratorie, jocuri sportive si distractive etc. Puteti beneficia de terenuri de sport, biliard si spatii de joaca etc. De asemenea, puteti vizita Muzeul Sarii si diferite expozitii de pictura si sculptura, sala de spectacole si conferinte „Florin Piersic”, lacul sarat si cascada. Nu este permis accesul in subteran cu bauturi alcoolice, cu animale de companie si fumatul este bineinteles interzis. 

           Intr-una din galeriile salinei se afla Biserica „Sfanta Varvara, ocrotitoarea minerilor”. Aceasta este singura biserica din Europa realizata integral din sare si amplasata la adancimea de 200 m.

             La suprafata a fost amenajat un strand cu apa sarata, deschis zilnic intre orele 10.00 – 20.00, in anotimpul cald.

            Programul de vizitare este: IN PERIOADA 01.10.2018-31.05.2019 PROGRAMUL DE VIZITARE ZILNIC ESTE CUPRINS IN INTERVALUL ORAR 07:00-15:00.

            ULTIMA INRARE IN SUBTERAN SE EFECTUEAZA LA ORA 14:00

Distanta de la vila Moldavia Class pana la salina Targu Ocna este de 17 Km.

Pentru mai multe detalii, vizitati site-ul oficial.